Čo je dobré na trávenie žalúdka?

Čo je dobré na trávenie žalúdka?

Dobré trávenie žalúdka je dôležité pre celkové zdravie a pohodu. Existuje niekoľko spôsobov, ako podporiť zdravé trávenie a udržať žalúdok v dobrej kondícii. Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré môžu byť užitočné.

Strava bohatá na vlákninu

Vláknina je dôležitá pre správne trávenie, pretože zlepšuje pohyb potravy cez tráviaci systém. Konzumujte potraviny bohaté na vlákninu, ako sú celozrnné obilniny, ovocie, zelenina, strukoviny a orechy.

Hydratácia

Dostatočný príjem vody je nevyhnutný pre správne fungovanie tráviaceho systému. Piť dostatok vody počas dňa podporuje zdravé trávenie a zabraňuje zápche.

Obmezte príjem mastných a ťažkých jedál

Mastné a ťažké jedlá môžu spomaliť trávenie a spôsobiť nepríjemné tráviace ťažkosti. Snažte sa o zdravé, vyvážené jedlá, ktoré sú ľahko stráviteľné.

Vyhnite sa prejedaniu sa a jedeniu príliš rýchlo

Príliš veľké porcie a rýchle jedenie môžu zaťažovať žalúdok a spôsobiť nepohodlie. Jedzte pomaly, dôkladne prežúvajte potravu a sledujte svoju hladinu nasýtenosti.

Znížte stres

Stres môže mať negatívny vplyv na trávenie. Nájdite spôsoby, ako zvládať stres, ako je meditácia, cvičenie, prechádzky v prírode alebo hoby, ktoré vás relaxuje.

Pravidelný pohyb

Fyzická aktivita môže podporovať zdravé trávenie tým, že stimuluje črevnú peristaltiku a zvyšuje metabolickú aktivitu. Vykonávajte pravidelné cvičenie, ako je chôdza, beh, plávanie alebo joga.

Konzumácia fermentovaných potravín

Fermentované potraviny, ako napríklad jogurt, kefír, kyslá kapusta alebo kimchi, obsahujú prospešné probiotiká, ktoré môžu podporovať zdravú črevnú flóru a trávenie.

Akáciová vláknina

Akáciová vláknina sa postupne uvoľňuje počas 24 hodín a pôsobí ako silné pre-biotikum. Zvyšuje prítomnosť laktobacilov, bifidobaktérií a bekteroidov pri súčasnom zlepšení vstrebávania minerálov a zvýšení imunity. Vytvára rovnováhu mikroflóry hrubého čreva, stimuluje rast bakteriálnych kultúr bifidus a faecalibacterium. Nápoj ioy. GOOD GUT v kombinácii s kapsulami ioy. BOOST má výborné výsledky v boji s tráviacimi ťažkosťami. 

Je dôležité si uvedomiť, že každý organizmus je individuálny a niektoré potraviny alebo metódy nemusia vyhovovať všetkým. Ak máte závažné tráviace problémy, odporúča sa konzultácia s odborníkom.

Predchádzajúci Ďalší